باتوجه به اینکه در کشور ما مصرف کنگر معمولی رواج بیشتری داشته و شناختهشدهتر است ما در اینجا به خواص این سبزی فصل میپردازیم.
کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام در سالاد استفاده میکنند.
البته باتوجه به اینکه برگهای آن تیغهای ریز و تیزی دارند، هنگام پاککردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید.
کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
خواص درمانی
کنگر ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میکند.
کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
محققان معتقدند وجود مادهای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ میکنند.
توجه: چه کسانی بهتر است کنگر نخورند؟
افرادی که ناراحتیهای کلیوی و کبدی شدید دارند از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
زنان باردار و کودکان
باتوجه به اینکه کنگر باعث انقباض کیسهصفرا میشود، افرادی که سنگ کیسهصفرا دارند، از خوردن آن صرفنظر کنند.